Hondentrimmen

Wassen

Bij mij gaan alle honden in bad en de shampoos die we gebruiken zijn volledig veilig voor uw dier.

Knippen

Bij het knippen met een rechte schaar in verschillende lengtes knippen we de hond in gewenst model. Bijvoorbeeld: Poedels, Doodles of kruisingen met een knipvacht.

Scheren

Bij het scheren wordt de vacht door middel van een tondeuse ingekort tot gewenste lengte. Je kan ook een combinatie maken tussen scheren en knippen. Bijvoorbeeld het lijf kort en de poten iets dikker geknipt. 

Effileren

Bij het effileren gebruiken we scharen met getande bladen in allerlei variaties hierop. Je kan een vacht hiermee uitdunnen of in model knippen. Bijvoorbeeld: Shih Tzu, Boomers, Lhasa apso, Malthezer, Schapendoes, Bearded Collie

Plukken

Bij het plukken wordt de hond met de hand geplukt. De oude vacht wordt verwijderd als het rijp is. Daardoor doet het geen pijn. Merk ik dat de hond nog niet plukrijp is, dan krijgt u een nieuwe afspraak. Je kan de hond tot op de ondervacht plukken of een gedeelte laten staan waardoor hij wat “rommeliger” en “bedekter” blijft. Dit noemen we strippen. De hond moet dan wel zeer regelmatig terugkomen. Bijvoorbeeld: Jack Russell, Cairn Terrier, Schotse Terrier, West Highland White Terrier, Dashond, Fox/ Welsh / AiredaleTerrier

Ontwollen

Bij deze behandeling wordt de onderwol verwijderd, de hond gaat  in bad en wordt daarna met een blazer droog gemaakt waardoor we de laatste losse haren ook verwijderen. Dan wordt indien nodig de hond geknipt. Als u zo’n 2-3 keer per dag moet stofzuigen is het de hoogste  tijd om een afspraak te maken. Bijvoorbeeld: New  found lander, Golden Retriever, leonberger, Kaukasische Herder, Poolhonden, Herders , Landseer, Sintbernard, Sheltie. En ook bij kortharige honden kan ik de losse haren weghalen.

Puppie behandeling

Pups kunnen vanaf 3-4 maanden leeftijd naar de salon komen. We beginnen met kleine behandelingen. Dus kammen, oren schoonmaken en voetjes knippen. Dit is al heftig genoeg voor zo’n klein ding. We gaan de behandelingen langzaam uitbreiden zodra de hond hieraan toe is. Dit is per hond verschillend. We willen het graag leuk houden want het dier zal zo’n 14 jaar lang in de trimsalon komen. Het moet dan wel leuk voor de hond maar ook voor mij zijn…. Hiervoor gelden natuurlijk alle rassen.

Alleen wassen

Natuurlijk  kunt u ook de hond brengen voor alleen een wasbeurt.

Tussenbeurt

Veel klanten maken tegenwoordig een afspraak voor een tussen beurt. Komt u hond normaal gesproken om de 3 maanden, dan maken we halverwege een extra afspraak. We doen de hond in bad en werken wat nodig is hoofd en voetjes bij. Het is voor de hond  erg prettig om bijgehouden te worden zowel door de eigenaar als door de trimster. De hond is altijd netjes en zeker voor mensen die lichamelijke problemen hebben met  hun handen of niet de kracht hebben om de hond klitvrij  te houden is dit ideaal.

Klitten

Een hond die gebracht wordt met een paar klitten is geen probleem maar een hond die ernstig in de klit of vervilting zit wordt in overleg besproken of we gaan kort scheren. Ik ben niet van de dieren mishandeling, het haar groeit wel weer aan en als u leert kammen dan kom de hond de volgende keer klit vrij binnen.

Voordat U naar de Salon komt

- Laat U hond goed uit. De behandeling kan enige tijd in beslag nemen. Het is voor Uw hond niet prettig als hij/zij met een volle blaas op de tafel staat.

- Geef Uw hond niet vlak voor hij naar de trimsalon komt te eten.

- Breng de hond zo droog mogelijk naar de trimsalon 

- Breng de hond altijd aan de lijn. Sommige honden zullen proberen er onderuit te komen, desnoods door weg te lopen.

- Vertel het altijd als er iets met de hond (geweest) is. Ik kan dan rekening houden met eventuele gevoelig plekjes of andere ongemakken.